Betarq? Betarq ha estat seleccionat pels Premis Catalunya construcció. -Betarq
2179
individual, d'un sol post, postID-2179, d'un sol format-estàndard, ajax_updown_fade, page_not_loaded

Betarq ha estat seleccionat pels Premis Catalunya Construcció.

premis-20 16 9

Betarq ha estat seleccionat pels Premis Catalunya Construcció.

Publicat per Víctor en Bloc

El Jurat dels Premis Catalunya de la Construcció ha decidit les candidatures seleccionades de les que sortiran les finalistes en cada categoria. Betarq amb el Centre Sociocultural d'Alella és una de la candidatures seleccionades en la categoria de direcció d'obra. Aqui podeu veure la resta de candidatures seleccionades.

En l'edició passada Betarq ja va ser finalista en la mateixa categoria amb el Centre de Medicina Comparativa Trias i Pujol.

Equipament socio-cultural Alella

Projectista: Pol Femenies Ereña de FEM arquitectura

Descripció de la geometria de l'edifici: l'arquitectura de l'equip es basa en la geometria d'un mòdul de 4,20 m x 4,20 m que racionalitza l'estructura i forma la teulada, que està formada per lluernes de pla quadrat prefabricats. Aquest mòdul configura l'estructura de tots els espais de les plantes inferiors: es recolza en la gran punta de les bigues de la sala polivalent i estableix la posició de les principals girdes de la casa. A partir d'aquesta modulació s'estableixen les lluminàries de la sala polivalent (14M) i del centre (9.5 m) i es forma l'amplada de l'atri principal. L'inici del replantejament s'eleva al carrer de Santa Madrona, sent el traçat més recte, deixant la façana a aquesta molt més alineada amb el camí que la façana al carrer Santa Teresa, resultat més encastat de les diferents expropiacions de la terra que estaven adossades a la casa. Així és com la geometria de la planta al front nord de l'equip ja no és tan rígida, i no respon tant a la modulació estructural com al gest que implica l'adaptació a l'entorn urbà més immediat.

Descripció de l'volum: El projecte consta de PB 2PP, excepte en els punts fixats pel planejament de PB 1PP al front al carrer Santa Teresa, i l'alçada de les plantes queda limitada per l'alçada reguladora màxima (9,70m ), i que es pren des del centre de la façana principal de l'edifici (façana nord). Per sobre d'aquesta només trobem els espais d'instal·lacions i les lluernes. A l'tractar-se d'un edifici amb dues façanes a dos carrers diferents, es considera, el front principal de parcel·la el del carrer Santa Teresa i Can Patata. S'agafa precisament la cota de la plaça de Can patatines com a cota principal d'accés en planta baixa, quedant a el mateix nivell de l'atri de la sala polivalent ia nivell de la cafeteria de la casa, habilitant un petit espai de terrassa exterior per als mesos de estiu. Les plantes són de 3,50m entre acabats, quedant espais de doble alçada a la sala polivalent i casal, a part de l'atri que disposa de tota l'alçada lliure.
Per integrar millor el gran volum de la caixa escènica amb el carrer de Santa Madrona, es retira en el segon pis per ser la coronació de la façana a l'altura dels cavallets dels habitatges plurifamiliars veïns. Per a la façana nord, l'altura ajuda a acabar els mitjos d'aquestes cases, que fins ara romanien despullades i a la vista com una façana de l'espai públic, i quan una marquesina arriba a terra construeix un espai d'accés intermedi, dempeus a l'altura de la construcció de Can Patatina, que es manté.

Et mostrem algunes fotografies preses durant diverses fases de la construcció:

F011

15_06_800x584_Aerea 1

Aqui Podeu veure les fotos de l'edifici acabat.

09 Jul 2020